Print Page   |   Contact Us   |   Sign In   |   Register for Community
Community Search
SCH Assessing and Framing the Problem Registration - NACDD, Arlington, VA (US-D1-16-0606)
View Registrations Tell a Friend About This EventTell a Friend

SCH Assessing and Framing the Problem Registration - NACDD, Arlington, VA (US-D1-16-0606)

6/6/2016 to 6/7/2016

When: June 6-7, 2016
8:30 AM - 4:30 PM
Where: DoubleTree by Hilton Hotel Washington DC-Crystal City
300 Army Navy Dr
Arlington, Virginia  22202
United States
Contact:
Jennie Hefelfinger

Registration Information
Online registration is closed.
Details
Registration and check-in will begin at 8:30 AM.

Visit Systems Change for Health Assessing and Framing the Problem for a description of this course.
 
Course formerly titled Shaping Policy for Health™ Assessing and Framing the Policy Problem

Agenda - Day 1

Time

Activity

8:30

Registration and Networking

9:00

 

Opening

Introductory activities

9:30

 

Background

Changing policies, environments and systems

• Competency curricula

9:50

 

What is a “Problem”?

Social construction of problems

10:05

 

Case Example

Orientation to case example

10:30

(15 min)

BREAK

10:45

 

Learning about the Problem (Part 1)

Evidence and data

11:05

 

Learning about the Problem (Part 2)

• Identifying stakeholders and their values

12:00

(75 min)

LUNCH

1:15

 

Learning about the Problem (Part 3)

Social determinants of health

2:30

(15 min)

BREAK

2:45

 

Put it Together

Systems thinking

3:15

 

Define the Problem (Part 1)

Setting a boundary

4:15

 

Closing

Review

Feedback

4:30

END

 

 

Agenda - Day 2

Time

Activity

8:30

Registration and Networking

9:00

 

Opening

Review from Day 1

Review agenda and materials for Day 2

10:00

 

Define the Problem (Part 2)

Solutions (built environments)

10:30

(15 min)

BREAK

10:45

 

Define the Problem (Part 2 – continued)

• Solutions (policies)

11:30

 

Define the Problem (Part 3)

Impact and feasibility

12:00

(75 min)

LUNCH

1:15

 

State “What’s Wrong” (Part 4)

Developing a 1-sentence description

1:35

 

Define the Problem (Part 4)

Building the 3-part problem definition

2:35

(15 min)

BREAK

2:50

 

Communicating the Problem (Part 1)

Framing 101

3:35

 

Communicating the Problem (Part 2)

Framing the problem

4:15

 

Closing

Review

• Feedback

4:30

END


 
 

« Go to Upcoming Event List
Sign In


Forgot your password?

Haven't registered yet?

Latest News
Calendar

10/15/2016 » 10/16/2016
18th Annual Health Education Advocacy Summit

About DHPE | Membership | Member Institute | Donate

© Copyright DHPE * 1432 K Street NW, Suite 400, Washington, DC 20005 * 202-659-2230