Print Page   |   Contact Us   |   Sign In   |   Register for Community
Community Search
SCH Assessing and Framing the Problem Registration - Indianapolis, IN (IN-D1-16-0511)
View Registrations Tell a Friend About This EventTell a Friend

SCH Assessing and Framing the Problem Registration - Indianapolis, IN (IN-D1-16-0511)

5/11/2016 to 5/12/2016

When: May 11-12, 2016
Day 1: 8:00 AM - 4:00 PM / Day 2: 7:30 AM - 3:15 PM
Where: Sheraton Indianapolis Hotel at Keystone Crossing
8787 Keystone Crossing
Indianapolis, Indiana  46240
United States
Contact:
Blake Connolly

Registration Information
Online registration is closed.
Details
Registration and check-in will begin at 8:00 AM.

Visit Systems Change for Health™ Assessing and Framing the Problem for a description of this course.
 
Course formerly titled Shaping Policy for Health™ Assessing and Framing the Policy Problem

 

Agenda - Day 1

Time

Activity

8:00

Registration and Networking

8:30

(30 min)

Opening

Introductory activities

9:00

(20 min)

Background

Changing policies, environments and systems

• Competency curricula

9:20

(15 min)

What is a “Problem”?

Social construction of problems

9:35

(25 min)

Case Example

Orientation to case example

10:00

(15 min)

BREAK

10:15

(20 min)

Learning about the Problem (Part 1)

Evidence and data

10:35

(55 min)

Learning about the Problem (Part 2)

• Identifying stakeholders and their values

11:30

(60 min)

LUNCH

12:30

(90 min)

Learning about the Problem (Part 3)

Social determinants of health

2:00

(15 min)

BREAK

2:15

(30 min)

Put it Together

Systems thinking

2:45

(60 min)

Define the Problem (Part 1)

Setting a boundary

3:45

(15 min)

Closing

Review

Feedback

4:00

END

  

 

Agenda - Day 2

Time

Activity

7:30

Registration and Networking

8:00

(60 min)

Opening

Review from Day 1

Review agenda and materials for Day 2

9:00

(30 min)

Define the Problem (Part 2)

Solutions (built environments)

9:30

(15 min)

BREAK

9:45

(45 min)

Define the Problem (Part 2 – continued)

• Solutions (policies)

10:30

(30 min)

Define the Problem (Part 3)

Impact and feasibility

11:00

(20 min)

State “What’s Wrong” (Part 4)

Developing a 1-sentence description

11:20

(60 min)

LUNCH

12:20

(60 min)

Define the Problem (Part 5)

Building the 3-part problem definition

1:20

(15 min)

BREAK

1:35

(45 min)

Communicating the Problem (Part 1)

Framing 101

2:20

(40 min)

Communicating the Problem (Part 2)

Framing the problem

3:00

(15 min)

Closing

Review

• Feedback

3:15

END


 
 

« Go to Upcoming Event List
Sign In


Forgot your password?

Haven't registered yet?

Latest News
Calendar

10/15/2016 » 10/16/2016
18th Annual Health Education Advocacy Summit

About DHPE | Membership | Member Institute | Donate

© Copyright DHPE * 1432 K Street NW, Suite 400, Washington, DC 20005 * 202-659-2230