Print Page   |   Contact Us   |   Sign In   |   Register for Community
Community Search
SCH Evaluating Systems Change Interventions Registration - Ashland, OR (OR-D5-16-0608)
View Registrations Tell a Friend About This EventTell a Friend

SCH Evaluating Systems Change Interventions Registration - Ashland, OR (OR-D5-16-0608)

6/8/2016 to 6/9/2016

When: June 8-9, 2016
8:30 AM - 4:30 PM
Where: Ashland Hills Hotel, Galaxy Ballroom
2525 Ashland Street
Ashland, Oregon  97520
United States
Contact:
Shira Pope

Registration Information
Online registration is closed.
Details
All registrants must also complete the Beatty Group's registration process in order to finalize registration. To register via the Beatty Group, click here
 
Registration and check-in will begin at 8:30 AM.

Visit Systems Change for Health™ Evaluating Systems Change Interventions for a description of this course.

Course formerly titled Shaping Policy for Health™ Evaluating Policy Interventions

Agenda - Day 1

Time

Activity

8:30am

Registration and Networking

9:00am

(30 min)

Opening

  • Welcome and introductory activities

9:30am

(30 min)

Background

  • Changing policies, environments and systems; a competency curricula

10:00am

(20 min)

What is Evaluation?

  • Evaluation definition, context, and comparison to research

10:20am

Break – 15 min

10:35am

(20 min)

Policy Projects (Description and Evaluation Need)

  • Case stories of policy interventions with evaluation needs

10:55am

(20 min)

Your Evaluation Project

  • Identify evaluation needs for your own project

11:15am

(15 min)

Evaluation Framework

  • Standards, steps, and CDC framework for evaluation

11:30am

(15 min)

Policy Project (Intervention)

  • Putting the project into the larger policy context

11:45am

(15 min)

Policy Project Logic Model

  • Considering a template logic model for Systems Change for Health

12:00pm

LUNCH – 60 min

1:00pm

(60 min)

Evaluation Design

  • Evaluation purpose, types, and causal inference potential

2:00pm

Physical Activity Break – 30 min

2:30pm

(45 min)

Evaluation Design (continued)

  • Threats to internal validity and evaluation designs

3:15pm

(15 min)

Evaluation Questions

  • Developing evaluation questions

3:30pm

(20 min)

Evaluation Indicators

  • Selecting evaluation indicators

3:50pm

(25 min)

Data Collection and Analysis

  • Selecting methods for data collection and analysis

4:15pm

(10 min)

Closing

  • Review and feedback

4:30pm

END

 

 

 

 

Agenda - Day 2

Time

Activity

8:30am

Registration and Networking

9:00am

(45 min)

Opening

  • Review from Day 1
  • Review agenda and materials for Day 2

9:45am

(30 min)

Policy Evaluations (Need and Design)

  • Orientation to the evaluation designs of policy intervention case stories

10:15am

Break – 15 min

10:30am

(45 min)

CASE: Phase 1 (The Policy Project)

  • Reviewing information about a pilot policy intervention

11:15am

(45 min)

CASE: Phase 1 (Planning the Evaluation)

  • Planning the formative evaluation using a template

12:00pm

LUNCH – 60 min

1:00pm

(20 min)

CASE: Phase 2 (The Policy Project)

  • Reviewing information about the expanding policy intervention

1:20pm

(50 min)

CASE: Phase 2 (Planning the Evaluation)

  • Planning the summative evaluation using a template

2:20pm

Physical Activity Break – 30 min

2:50pm

(40 min)

Policy Projects and Evaluation Approaches

  • General evolution of policy project evaluations

3:30pm

(30 min)

Your Evaluation Project

  • Address the evaluation needs for your own project

4:00pm

(20 min)

Evaluation Steps and Ethical Issues

  • Review evaluation steps and discuss ethical concerns

4:20pm

(10 min)

Closing

  • Review and Feedback

4:30pm

END

 


 
 
 

« Go to Upcoming Event List
About DHPE | Membership | Member Institute | Donate

© Copyright DHPE * 1432 K Street NW, Suite 400, Washington, DC 20005 * 202-659-2230