Print Page   |   Contact Us   |   Sign In   |   Register for Community
Community Search
SCH Evaluating Systems Change Interventions Registration - Wichita, KS (KS-D5-17-0830)
View Registrations Tell a Friend About This EventTell a Friend
 

8/30/2017 to 8/31/2017
When: August 30-31, 2017
Day 1: 8:00 AM - 4:00 PM // Day 2: 7:30 AM - 3:00 PM
Where: WSU Old Town - Community Engagement Institute
238 N Mead
Wichita, Kansas  67202
United States
Contact: Jennifer Church


Online registration is closed.
« Go to Upcoming Event List  

Registration and check-in will begin at 8:00 AM on Day 1 and 7:30 AM on Day 2..

Visit Systems Change for Health Evaluating Systems Change Interventions for a description of this course.

Agenda – Day 1

Time

Activity

8:00

Registration and Networking

8:30

(30 min)

Opening

  • Welcome and introductory activities

9:00

(30 min)

Background

  • Changing policies, environments and systems; a competency curricula

9:30

(20 min)

What is Evaluation?

  • Evaluation definition, context, and comparison to research

9:50

Break – 15 minutes

10:05

(25 min)

Policy Projects (Description and Evaluation Need)

  • Case stories of policy interventions with evaluation needs

10:30

(20 min)

Your Evaluation Project

  • Identify evaluation needs for your own project

10:50

(15 min)

Evaluation Framework

  • Standards, steps, and CDC framework for evaluation

11:05

(15 min)

Policy Project (Intervention)

  • Putting the project into the larger policy context

11:20

(15 min)

Policy Project Logic Model

  • Considering a template logic model for Systems Change for Health

11:35

LUNCH – 75 minutes

12:50

(60 min)

Evaluation Design

  • Evaluation purpose, types, and causal inference potential

1:50

Break – 15 minutes

2:05

(45 min)

Evaluation Design (continued)

  • Threats to internal validity and evaluation designs

2:50

(15 min)

Evaluation Questions

  • Developing evaluation questions

3:05

(20 min)

Evaluation Indicators

  • Selecting evaluation indicators

3:25

(25 min)

Data Collection and Analysis

  • Selecting methods for data collection and analysis

3:50

(10 min)

Closing

  • Review and feedback

4:00

END

 

 

 

 

Agenda – Day 2

Time

Activity

7:30

Registration and Networking

8:00

(45 min)

Opening

  • Review from Day 1
  • Review agenda and materials for Day 2

8:45

(30 min)

Policy Evaluations (Need and Design)

  • Orientation to the evaluation designs of policy intervention case stories

9:15

Break – 15 minutes

9:30

(45 min)

CASE: Phase 1 (The Policy Project)

  • Reviewing information about a pilot policy intervention

10:15

(45 min)

CASE: Phase 1 (Planning the Evaluation)

  • Planning the formative evaluation using a template

11:00

LUNCH – 60 minutes

12:00

(20 min)

CASE: Phase 2 (The Policy Project)

  • Reviewing information about the expanding policy intervention

12:20

(55 min)

CASE: Phase 2 (Planning the Evaluation)

  • Planning the summative evaluation using a template

1:15

Break – 10 minutes

1:25

(45 min)

Policy Projects and Evaluation Approaches

  • General evolution of policy project evaluations

2:10

(20 min)

Your Evaluation Project

  • Address the evaluation needs for your own project

2:30

(20 min)

Evaluation Steps and Ethical Issues

  • Review evaluation steps and discuss ethical concerns

2:50

(10 min)

Closing

  • Review and Feedback

3:00

END


Sign In
Sign In securely
Latest News
About DHPE | Membership | Member Institute | Donate

© Copyright DHPE * 1432 K Street NW, Suite 400, Washington, DC 20005 * 202-659-2230