Print Page   |   Contact Us   |   Sign In   |   Register for Community
Community Search
SCH Assessing and Framing the Problem Registration - Atlanta, GA (GA-D1-15-1209)
View Registrations Tell a Friend About This EventTell a Friend
 

Assessing and Framing the Problem

12/9/2015 to 12/10/2015
When: December 9-10, 2015
8:30 AM - 4:15 PM
Where: Oak Hill Child, Adolescent & Family Center
2805 Metropolitan Pkwy SW
Atlanta, Georgia  30315
United States
Contact: Krystal Perelion


Online registration is closed.
« Go to Upcoming Event List  

 
Registration and check-in will begin at 8:30 AM.

Visit Systems Change for Health™ Assessing and Framing the Problem for a description of this course.


Agenda

Day 1

Time

Activity

8:30

Registration and Networking

9:00

(30 min)

Opening

Introductory activities

9:30

(20 min)

Background

Changing policies, environments and systems

• Competency curricula

9:50

(15 min)

What is a “Problem”?

Social construction of problems

10:05

(25 min)

Case Example

Orientation to case example

10:30

(15 min)

BREAK

10:45

(20 min)

Learning about the Problem (Part 1)

Evidence and data

11:05

(55 min)

Learning about the Problem (Part 2)

• Identifying stakeholders and their values

12:00

(60 min)

LUNCH

1:00

(90 min)

Learning about the Problem (Part 3)

Social determinants of health

2:15

(15 min)

BREAK

2:30

(30 min)

Put it Together

Systems thinking

3:00

(60 min)

Define the Problem (Part 1)

Setting a boundary

4:00

(15 min)

Closing

Review

Feedback

4:15

END

  

Day 2

Time

Activity

8:30

Registration and Networking

9:00

(60 min)

Opening

Review from Day 1

Review agenda and materials for Day 2

10:00

(30 min)

Define the Problem (Part 2)

Solutions (built environments)

10:30

(15 min)

BREAK

10:45

(45 min)

Define the Problem (Part 2 – continued)

• Solutions (policies)

11:30

(30 min)

Define the Problem (Part 3)

Impact and feasibility

12:00

(60 min)

LUNCH

1:00

(20 min)

State “What’s Wrong” (Part 4)

Developing a 1-sentence description

1:20

(60 min)

Define the Problem (Part 4)

Building the 3-part problem definition

2:20

(15 min)

BREAK

2:35

(45 min)

Communicating the Problem (Part 1)

Framing 101

3:20

(40 min)

Communicating the Problem (Part 2)

Framing the problem

4:00

(15 min)

Closing

Review

• Feedback

4:15

END

 
Course formerly titled Shaping Policy for Health™ Assessing and Framing the Policy Problem



  

 

About DHPE | Membership | Member Institute | Donate

© Copyright DHPE * 1432 K Street NW, Suite 400, Washington, DC 20005 * 202-659-2230