Print Page   |   Contact Us   |   Sign In   |   Register for Community
Community Search
SPH Assessing and Framing the Policy Problem Registration - Charleston, WV (WV-D1-14-0528)
View Registrations Tell a Friend About This EventTell a Friend
 

Assessing and Framing the Policy Problem

5/28/2014 to 5/29/2014
When: May 28-29, 2014
8:30 AM - 4:30 PM
Where: 350 Capitol St.
B10-B11
Charleston, West Virginia  25301
United States
Contact: Debbie Hall


Online registration is closed.
« Go to Upcoming Event List  

Registration and check-in will begin at 8:00 AM.

Visit Shaping Policy for Health™ Assessing and Framing the Policy Problem for a description of this course.

Click here to register for Course 2: Using Policy Analysis Tools.
 

Assessing and Framing the Policy Problem

Charleston, West Virginia

May 28 & 29, 2014

West Virginia Department of Health and Human Resources

Provided by: Directors of Health Promotion and Education

Agenda

 

 

                                    Day 1

Time

Activity

9:00

(30 min)

Opening

Introductory activities

9:30

(20 min)

Background

Changing policies, environments and systems

• Competency curricula

9:50

(15 min)

What is a “Problem”?

Social construction of problems

10:05

(25 min)

Case Example

Orientation to case example

10:30

(15 min)

BREAK

10:45

(20 min)

Learning about the Problem (Part 1)

Evidence and data

11:05

(55 min)

Learning about the Problem (Part 2)

• Identifying stakeholders and their values

12:00

(45 min)

LUNCH

12:45

(90 min)

Learning about the Problem (Part 3)

Social determinants of health

2:15

(15 min)

BREAK

2:30

(30 min)

Put it Together

Systems thinking

3:00

(60 min)

Define the Problem (Part 1)

Setting a boundary

4:00

(15 min)

Closing

Review

Feedback

 

 Day 2 

 

                                    Day 2

Time

Activity

9:00

(60 min)

Opening

Review from Day 1

Review agenda and materials for Day 2

10:00

(30 min)

Define the Problem (Part 2)

Solutions (built environments)

10:30

(15 min)

BREAK

10:45

(45 min)

Define the Problem (Part 2 – continued)

• Solutions (policies)

11:30

(30 min)

Define the Problem (Part 3)

Impact and feasibility

12:00

(45 min)

 LUNCH

12:45

(20 min)

State “What’s Wrong” (Part 4)

Developing a 1-sentence description

1:05

(60 min)

Define the Problem (Part 4)

Building the 3-part problem definition

2:05

(15 min)

BREAK

2:20

(45 min)

Communicating the Problem (Part 1)

Framing 101

3:05

(40 min)

Communicating the Problem (Part 2)

Framing the problem

3:45

(15 min)

Closing

Review

• Feedback 

 

About DHPE | Membership | Member Institute | Donate

© Copyright DHPE * 1432 K Street NW, Suite 400, Washington, DC 20005 * 202-659-2230