Print Page   |   Contact Us   |   Sign In   |   Register for Community
Community Search
SPH Influencing the Policy Change Process Registration - Raleigh, NC (NC-D3-14-0506)
View Registrations Tell a Friend About This EventTell a Friend
 

Influencing the Policy Change Process

5/6/2014 to 5/7/2014
When: May 6-7, 2014
Day 1: 9:00 AM - 4:05 PM / Day 2: 9:00 AM - 4:20 PM
Where: NC State University: McKimmon Conference & Training Center
1101 Gorman St
Raleigh, North Carolina  27606
United States
Contact: Debi Nelson


Online registration is closed.
« Go to Upcoming Event List  

Registration and check-in will begin at 8:30 AM.

Visit Shaping Policy for Health™ Influencing the Policy Change Process for a description of this course.

Agenda:

Influencing the Policy Change Process
North Carolina Department of Public Health
May 6-7, 2014
Provided By: Directors of Health Promotion and Education

Day 1

Time

Activity

8:30

(30 min)

Registration

9:00

(20 min)

Opening

  • Welcome and introductory activities
  • Review agenda and materials

9:20

(15 min)

Reflections on Advocacy

  • Personal reflections about the power of advocacy for change

9:35

(10 min)

Background

  • Changing policies, environments and systems
  • Competency curricula

9:45

(30 min)

Education, Advocacy, and Lobbying

  • Definitions
  • Relevance to job and limitations or constraints

10:15

Break- 15 min

10:30

(45 min)

Education, Advocacy, and Lobbying continued

  • Definitions
  • Relevance to job and limitations or constraints

11:15

(40 min)

Case Example

  • Introduce case example for workshop
  • Review results from previous policy and stakeholder analyses

11:50

Lunch- 70 min

1:00

(75 min)

Framing Written and Spoken Messages

  • Use a template to practice framing written messages
  • Use a template to practice framing spoken messages

2:15

Break – 15 min

2:30

(30 min)

Reframing Messages

  • Learn a method for reframing messages
  • Practice reframing media stories

3:00

(50 min)

Interviewing

  • Learn tips for speaking in an interview
  • Practice framing and reframing while being interviewed by a reporter

3:50

(15 min)

Closing

  • Review and feedback

4:05

END





Day 2

Time

Activity

9:00

(40 min)

Opening

  • Review from Day 1
  • Review agenda and materials for Day 2

9:40

(30 min)

Advocacy Coalitions

  • Definition, recruitment, membership
  • Debate ethical situations regarding membership

10:10

(35 min)

Advocacy in the Context of a Policy-Change Campaign

  • Model of policy-change campaign (5 stages)
  • Description of campaign stages

10:45

Break – 15 min

11:00

(30 min)

Policy Advocacy Strategies (to directly influence legislation or rules)

  • Choosing policy advocacy goal and strategies for case example
  • Review story of escalating tactics

11:30

(40 min)

Media Advocacy Strategies (to indirectly influence legislation or rules)

  • Choosing media advocacy strategies for case example
  • Use template to plan general media story elements
  • Review checklist for preparing media events

12:10

LUNCH – 75 min

1:25

(80 min)

Develop your Advocacy Plan

  • Use a template to plan an advocacy campaign

2:45

Break – 15 min

3:00

(30 min)

Develop your Advocacy Plan (continued)

  • Continue using a template to plan an advocacy campaign

3:30

(30 min)

Reacting and Responding Strategically

  • Learning to think strategically during changing circumstances

4:00

(20 min)

Closing

  • Review and Feedback

4:20

END



Sign In


Forgot your password?

Haven't registered yet?

Latest News
Calendar

10/15/2016 » 10/16/2016
18th Annual Health Education Advocacy Summit

About DHPE | Membership | Member Institute | Donate

© Copyright DHPE * 1432 K Street NW, Suite 400, Washington, DC 20005 * 202-659-2230