Print Page   |   Contact Us   |   Sign In   |   Register for Community
Community Search
SPH Assessing and Framing the Policy Problem Registration - Raleigh, NC (NC-D1-14-0318)
View Registrations Tell a Friend About This EventTell a Friend
 

Assessing and Framing the Policy Problem

3/18/2014 to 3/19/2014
When: March 18-19, 2014
8:30 AM - 4:30 PM
Where: Junior League of Raleigh
711 Hillsborough St.
Raleigh, North Carolina  27603
United States
Contact: Debi Nelson


Online registration is closed.
« Go to Upcoming Event List  

 

Assessing and Framing the Policy Problem

Junior League of Raleigh—March 18-19, 2014

North Carolina Department of Health and Human Services

Provided by: Directors of Health Promotion and Education

Agenda



Day 1

Time

Activity

9:30

(30 min)

Opening

• Introductory activities

10:00

(20 min)

Background

• Changing policies, environments and systems

• Competency curricula

10:20

(15 min)

What is a "Problem”?

• Social construction of problems

10:35

(25 min)

Case Example

• Orientation to case example

11:00

(15 min)

BREAK

11:15

(20 min)

Learning about the Problem (Part 1)

• Evidence and data

11:35

(55 min)

Learning about the Problem (Part 2)

• Identifying stakeholders and their values

12:30

(75 min)

LUNCH

1:45

(90 min)

Learning about the Problem (Part 3)

• Social determinants of health

3:15

(15 min)

BREAK

3:30

(30 min)

Put it Together

• Systems thinking

4:00

(60 min)

Define the Problem (Part 1)

• Setting a boundary

5:00

(15 min)

Closing

• Review

• Feedback


Please note that onsite registration for Day 1 will occur from 9-9:30.


Day 2

Time

Activity

9:00

(60 min)

Opening

• Review from Day 1

• Review agenda and materials for Day 2

10:00

(30 min)

Define the Problem (Part 2)

• Solutions (built environments)

10:30

(15 min)

BREAK

10:45

(45 min)

Define the Problem (Part 2 – continued)

• Solutions (policies)

11:30

(30 min)

Define the Problem (Part 3)

• Impact and feasibility

12:00

(75 min)

LUNCH

1:15

(20 min)

State "What’s Wrong” (Part 4)

• Developing a 1-sentence description

1:35

(60 min)

Define the Problem (Part 4)

• Building the 3-part problem definition

2:35

(15 min)

BREAK

2:50

(45 min)

Communicating the Problem (Part 1)

• Framing 101

3:35

(40 min)

Communicating the Problem (Part 2)

• Framing the problem

4:15

(15 min)

Closing

• Review

• Feedback

Please note that onsite registration for Day 2 will occur from 8:30-9.


Sign In


Forgot your password?

Haven't registered yet?

Latest News
Calendar

10/15/2016 » 10/16/2016
18th Annual Health Education Advocacy Summit

About DHPE | Membership | Member Institute | Donate

© Copyright DHPE * 1432 K Street NW, Suite 400, Washington, DC 20005 * 202-659-2230