Print Page   |   Contact Us   |   Sign In   |   Register for Community
Community Search
SPH Assessing and Framing the Policy Problem Registration - Boulder, CO (CO-D1-13-0904)
View Registrations Tell a Friend About This EventTell a Friend
 

Assessing and Framing the Policy Problem

9/4/2013 to 9/5/2013
When: September 4-5, 2013
8:30 AM - 4:30 PM
Where: Sheriff’s Headquarters Training Room
5600 Flatiron Parkway
Boulder, Colorado  80301
United States
Contact: Bernadette Albanese


Online registration is closed.
« Go to Upcoming Event List  

 

Shaping Policy for HealthTM

Assessing and Framing the Policy Problem (Course 1)

Training Location:
Sheriff’s Headquarters Training Room
5600 Flatiron Parkway
Boulder, Colorado 80301

Sponsored By: Boulder County Department of Public Health

Provided By: Directors of Health Promotion and Education

AGENDA PROVIDED BELOW:

Day 1

Time

Activity

8:30-9:00

Registration and Networking

9:00

Welcome by Host

Opening

· Introductory activities

Background

· Changing policies, environments, and systems

· Competency curricula

10:05

What is a "Problem”?

· Social construction of problems

10:20

Case Example

· Orientation to the case example

10:45

Break (15 min)

11:00

Learning About the Problem, Part 1

· Evidence and Data

11:20

Learning About the Problem, Part 2

· Stakeholder Values

12:15

Lunch (60 min)

1:15

Learning About the Problem, Part 3

· Root causes and determinants of health

2:30

Break (15 min)

2:45

Putting it Together

· Systems thinking

3:15

Defining the Problem

· Setting boundaries

4:15

Closing

· Review

· Feedback

4:30

End for the Day

 

Day 2

Time

Activity

8:30

Registration and Networking

9:00

Opening

· Review Day 1

· Review agenda and materials for Day 2

10:00

Defining the Problem

· Solutions: Built Environment

10:30

Break (15 min)

10:45

Defining the Problem

· Solutions: Policies

11:30

Defining the Problem

· Feasibility and outcome

12:00

Lunch (75 min)

1:15

Defining the Problem

· What's Wrong?

1:35

Defining the Problem

· Building the Problem Definition

2:35

Break (15 min)

2:50

Communicating the Problem

· Framing 101

3:35

Communicating the Problem

· Framing the Problem

4:15

Closing

· Review

· Feedback

4:30

End of Day 2

Sign In


Forgot your password?

Haven't registered yet?

Latest News
Calendar

10/15/2016 » 10/16/2016
18th Annual Health Education Advocacy Summit

About DHPE | Membership | Member Institute | Donate

© Copyright DHPE * 1432 K Street NW, Suite 400, Washington, DC 20005 * 202-659-2230