Print Page   |   Contact Us   |   Sign In   |   Register for Community
Community Search
SPH Assessing and Framing the Policy Problem Registration - Little Rock, AR (AR-D1-13-0731)
View Registrations Tell a Friend About This EventTell a Friend
 

Assessing and Framing the Policy Problem

7/31/2013 to 8/1/2013
When: July 31 - August 1, 2013
8:30 AM - 4:30 PM
Where: American Cancer Society
901 N. University Avenue
Little Rock, Arkansas  72207
United States
Contact: Becky Adams


Online registration is closed.
« Go to Upcoming Event List  

 
 
AGENDA PROVIDED BELOW: 

Assessing and Framing the Policy Problem

July 31-August 1, 2013

American Cancer Society

901 N. University Ave., Little Rock, AR

Arkansas Department of Health

Provided By: Directors of Health Promotion and Education

Day 1

Time

Activity

8:30-9:00

Registration and Networking

9:00

Welcome by Host

Opening

· Introductory activities

Background

· Changing policies, environments, and systems

· Competency curricula

9:50

What is a "Problem”?

· Social construction of problems

10:00

Case Example

· Orientation to the case example

10:25

Break (15 min)

10:40

Learning About the Problem, Part 1

· Evidence and Data

11:05

Learning About the Problem, Part 2

· Stakeholder Values

12:00

Lunch (60 min)

1:00

Learning About the Problem, Part 3

· Root causes and determinants of health

2:40

Break (10 min)

2:50

Putting it Together

· Systems thinking

3:20

Defining the Problem

· Setting boundaries

4:20

Closing

· Review

· Feedback

4:30

End for the Day

 

 

 

 

Assessing and Framing the Policy Problem

Day 2

Time

Activity

8:00

Registration and Networking

8:30

Opening

· Review Day 1

· Review agenda and materials for Day 2

9:30

Defining the Problem

· Solutions: Built Environment

10:00

Break (15 min)

10:15

Defining the Problem

· Solutions: Policies

11:00

Defining the Problem

· Feasibility and outcome

11:30

Defining the Problem

· What’s Wrong?

11:50

Lunch (70 min)

1:00

Defining the Problem

· Building the Problem Definition

2:00

Break (15 min)

2:15

Communicating the Problem

· Framing 101

3:00

Communicating the Problem

· Framing the Problem

3:45

Closing

· Review

· Feedback

4:00

End of Day 2

About DHPE | Membership | Member Institute | Donate

© Copyright DHPE * 1432 K Street NW, Suite 400, Washington, DC 20005 * 202-659-2230